
Architektonické stvárnenie uzatvára rozčlenenie hmotovej urbanistickej kompozície okolitej zástavby. Riešená prestavba, prístavba horského hotelu má suterén, prízemie a tri nadzemné podlažia.
Z hľadiska architektúry je snaha vstúpiť do prostredia s kvalitnou architektúrou. Cieľom je vytvoriť príjemné prostredie pre majiteľov (investorov). Projektová dokumentácia rieši začlenenie prístavby a stavebných úprav objektu do okolitej zástavby podľa požiadaviek stavebníkov. Objekt prestavby, prístavby objektu horského hotelu je navrhnutý z pôvodného dvojpodlažného
objektu s prízemím a suterénom na troj-podlažný objekt s prízemím a suterénom. Predpokladaný počet obyvateľov jedného apartmánu závisí od veľkosti apartmánu. Pre jedno-izbový apartmán 1-2 osoby, pre dvoj-izbový apartmán 1-3 osoby, pre toj-izbový apartmán 2-4 osoby, pre štvor-izbový apartmán 4-6 osôb.
Hlavný vstup do objektu je orientovaný z dvoch strán, severnej a južnej strany. Vchod do reštaurácie je možný zo spoločných priestorov hotela, ale aj zo západnej strany. Vchod do lyžiarne je taktiež orientovaný zo západnej strany. Východ z Wellnessu je možný zo severnej a západnej strany. Vchod do spoločných priestorov suterénu je navrhnutý zo severnej strany. Objekt je zložený z prevádzky reštaurácie, wellness, technického a hygienického zázemia a samotných apartmánov. Jedná sa o objekt s dvoma nadzemnými podlažiami, suterénom, prízemím a podkrovím.
Objekt je rozdelený v každom podlaží na časti :
PODLAŽIE SUTERÉNU – Časť „A01.“ je zložená zo spoločných priestorov hotela ako sú: komunikácia, schodisko, výťah, chodba a miestnosť pre upratovačku. V časti „B01.“ je miestnosť lyžiarne s vlastným východom do exteriéru. Časť „C01.“ je prevádzka wellness s východom do exteriéru a miestnosťami vstup, šatňa + hygiena, priestor wellness s množstvom procedúr a vlastným barom. Časť „D01.“ so zázemím pre reštauráciu. Nachádza sa tu šatňa s hygienou, príprava potravín, vlastné izolované schodisko, výťah pre potraviny a sklady potravín. Časť „E01.“ sú vyhradené priestory pre zamestnancov prevádzok s hygienickým zázemím a súkromím. Časť „F01.“ sú priestory pre skladovanie a degustáciu vína. V časti „G01.“ sú miestnosti technického zázemia hotela s dielňou a skladom.

PODLAŽIE PRÍZEMIA – Časť „01.“ je zložená zo spoločných priestorov hotela ako sú: komunikácia, schodisko, výťah, recepcia, WC muži a VW ženy. V časti „A01.“ je navrhnutý dvoj-izbový apartmán. V časti „B01.“ je navrhnutý dvoj-izbový apartmán. V časti „C01.“ sú navrhnuté dva apartmány, a to: dvoj s troj-izbovým apartmánom. Časť „D01.“ so zázemím pre reštauráciu. Nachádza sa tu príprava jedla, vlastné izolované schodisko, výťah pre potraviny, barový pult, jedáleň a prestrešená terasa. V časti „E01.“ je navrhnutý dvoj-izbový apartmán.

PODLAŽIE 1-2.NP a podkrovie – Časť „01.“, „02“, „03“ je zložená zo spoločných priestorov hotela ako sú: komunikácia, schodisko, výťah. V ostatných častiach sú navrhnuté apartmány.

Dispozičné a prevádzkové riešenie má vplyv aj na riešenie fasád. Vzťah k svetovým stranám, výhľadom do okolia určil podiel a veľkosť presklených otvorov k plným stenám. Materiálové riešenie úprav fasád, výplní otvorov a striech, podobne ako hlavný urbanistický a architektonický koncept, vychádza z miestnych podmienok, pričom